Real Thing of Beauty of the Dutch Highlands

Sophie

Geb.d.d. 23-09-2018, HD A, ED vrij, volledig en scharend gebit, MDR1: +/+ (vrij), DM: N/N (vrij), DNA vastgelegd, Maligne Hyperthermie: vrij, Heuplaxiteit 1&2: vrij, Mucopolysaccharidose Type VII-2 & Type 7: vrij,  Hypofysaire dwerggroei: vrij, Renal Cystadenocarcinoma Nodular Dermafibrosis (RCND = erfelijk tumorsyndroom bij herders): vrij, langhaar.

Sire: Int. & multi Ch. Novara Nox Ahlitah Quest

Dam: Nidjiana of the Dutch Highlands

 Sophie is een fantastisch hondje wat uitermate stabiel is van karakter, heel erg zacht en bijzonder gevoelig.

Als je staat en een zacht tikje tegen je hand voelt is het Sophie die je met haar snuit aantikt om een knuffel te halen. Ze is heel rustig maar tegelijkertijd wel heel energiek en heeft veel beweging nodig. Ze is 2 handen op 1 buik met haar zus Mila en als er gespeeld en gerend moet worden rennen ze samen om het hardst. Ze heeft altijd wel iets in de bek om te dragen.

Sophie is door het luxe probleem dat we meerdere honden in dezelfde klasse hadden staan hoofdzakelijk in de minor- en puppyklasse geshowd. Ik heb doordat Sophie niet het plezier in het showen liet zien wat Mila wel had niet door geshowd in de jeugdklasse om Mila de kans op het kampioenschap te geven wat ze ook heeft behaald. Sophie slaapt er niet minder om, ze geeft niet zo veel om titels en showprijzen en is gelukkig met wat ze heeft behaald in de puppyklasse. Ik heb besloten haar na de corona problematiek niet meer in de showring terug te brengen omdat ze andere dingen veel leuker bindt om te doen.

- 46ste Schaal der kempen Weelde 2019: 1 Very Promising Minor puppy

- 39ste Grote Prijs van Limburg 2019:  2 Very Promising puppy

- 49ste Flanders DogShow Brabo 2019:  1 Very Promising puppy

49ste Flanders Dogshow Gent 2019: 1 Very Promising puppy

Sophie is nestzus van multi winning en titelhouders Jason, Mila die ook bij ons wonen en Hulda die in Finland woont.