Dankbetuigingen van pupkopers

Hoi,wij zijn vandaag naar dierenkliniek Eersel geweest voor de heupfotos van Poetry in Motion of the Dutch Highlands "Ziva" (New White Pearl of the Dutch Highlands (Dice) X Estevao Lothian Taglischindorf(Estevao)).
Alles was gelukkig goed joepie !
De uitslag is HD A
Dank je Anja en Leo jullie hebben ons sterke en goede witjes gegeven
met de 18 maanden gaan we voor de ED foto's
Hebben Ziva ook laten titeren ook dat was goed de eerste drie jaar hoeft ze niet meer ingeënt te worden .

Noot: Ziva heeft Gehoorzaamheid 1 & 2 en heeft een begin gemaakt met Agility. Haar baasje is gediplomeerd Instructeur gehoorzaamheid in Nederland.

(Naschrift: Ziva had op 18 maanden leeftijd tevens de officiële elleboogscore ED 0-0 dus geheel vrij van afwijkingen. )

 

 Exact vorig jaar zijn we Otto bij Anja & Leo gaan ophalen. Wat waren we blij onze lieverd te mogen meenemen! De puppytijd was heel leuk maar nu we wederzijds vertrouwen hebben opgebouwd, vele uren op de hondenschool hebben versleten en mooie momenten hebben meegemaakt is het alleen maar leuker geworden. Otto is een fiere reu geworden die heel sociaal en lief geworden is. Hij komt elke ochtend uit zichzelf knuffelen en geniet van onze aandacht. Hij houdt van werken op de hondenschool ondanks hij nu met zijn puberstreken al eens de grenzen durft aftasten. (wanneer we zonder leiband oefenen durft hij wel eens een toertje op zijn eentje te wandelen.. 🙄😄) Rutger en ik trainen Otto afwisselend op de hondenschool waardoor we beide een sterke band met hem hebben opgebouwd. Hij kan goed met kinderen om en kan beleefd aangeven wanneer het genoeg geweest is.
Hoe langer hoe meer we van hem gaan houden. Het is onze allerbeste keuze geweest om bij jullie onze trouwe viervoeter uit te kiezen. Bedankt om ons deze lieve hond te bezorgen, Anja en Leo. We konden ons werkelijk geen betere beste vriend wensen!

Noot: Otto heeft Gehoorzaamheid A & B en het certificaat Sociale Hond.

Het baasje van Pillow Talk of the Dutch Highlands "Pillow"schreef ons: Een jaar geleden was ik onhoudbaar van allerlei emoties omdat ik mijn witje mocht gaan halen. Het is allemaal heel rap gegaan maar dat wil niet zeggen dat ik minder van haar hou. Ik zie ze doodgraag en ben enorm blij dat ze in mijn leven gekomen is! Dank u Anja en Leo om mijn leven op die manier een heel pak aangenamer te maken. En ook voor de vele steun die je bood als ik het even niet wist. De paraatheid zodat ik om het even welk moment contact kon opnemen. Fokkers uit de 1000. Chapeau.

Sansa doet het heel goed, is maandag voor het eerst gaan kennis maken met de hondenschool, na eerst alles zorgvuldig te hebben besnuffeld en geïnspecteerd in slaap gevallen aan mijn voeten. Gaat graag mee met de auto en aan de lijn lopen verloopt prima, is al volledig zindelijk want ongelukjes in huis komen zeer zelden of nooit voor, ze geeft zelfs aan als ze buiten moet. Ze leert snel en wil ook graag bijleren, de basiscommando’s zoals zit, lig en blijf kent ze al heel goed. Is heel lief en kindvriendelijk, een echte knuffelaar. Ze groeit als kool en Qua socialisatie hebben we haar al met veel laten kennismaken, ze is niet vlug bang of overenthousiast maar heeft altijd geruststelling en nabijheid van haar baasje nodig
Kortom een schat van een hond 🐺❤️voor elk lid van ons gezin

Beste Anja,
Otto doet het buitengewoon goed, groeit, 9 1/2 kg,kent ons huis ,onze tuin, de kinderen en de kleinkinderen. Kent min of meer ons dagelijkse ritme, heeft al veel uitjes gehad, auto tochtje naar Delden, wandelingetje in het bos,aan de riem, terrasje, naar Zutphen, bij onze dochter op bezoek om kennis te maken met de katten, slenteren over de markt, etc. Etc. Onbekommerd doorlopen is er niet
bij, want menigeen is verrukt van hem, vertederd en wil hem aaien. Otto neemt dat met een grote onverschilligheid, concentreert zich op zijn familie.Hij is slim, wist binnen een dag wie Otto is, weet tochtdeuren te openen met zijn pootje, zoekt zelf intelligente oplossingen voor onbekende situaties; kortom we genieten van hem! Hij is al een keer met een grote sprong in de moeilijkste vijver gesprongen, dat was wel even paniek bij hem, hij kon er zelf niet uitkomen, kleindochter Ana-Lisa heeft hem gered, groen krooskopje, zwarte modder poten, direct in bad! Als een prachtig wit klein herdertje kwam hij beneden, droog en keurig gekamd.

Pien en Rien.

Het maandblad WOEF Mei 2018 staat in het teken van de Zwitserse Witte Herder.

Maar liefst 3 foto's van de door ons gefokte "Qutest of them all of the Dutch Highlands" roepnaam: Marie zijn er in opgenomen.

Met dank aan Marie's baasje Carine.

We zijn trots op de mooie Marie dat zij in Woef zo prominent aanwezig is en zo voorbeeld mag zijn voor de Zwitserse Witte herder.

 fantastische mensen met een hart voor hun witjes en hun pups. wij hebben alvast een prachtige kanjer van hun met een geweldige speurneus.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bij aankomst voelden ons onmiddellijk thuis en werden zeer goed ontvangen
zeer lieve mensen en een enorme kennis van de witte herder
en de uitleg was gewoon top en een zeer grote ervaring voor ons🐕🐕🐕 5 sterren👌👊

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fantastische honden fokkers, met een hart voor het welzijn van de witte herder. 
Men krijgt er zeeeeer goede informatie. 
En de vorderingen van de puppy’s kan men bijna van dag op dag volgen via de vele foto’s en video’s die gepost worden. 
En niet te vergeten, de prachtige honden die ze fokken. 
Doe zo verder !

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------