Kennel? Ons hele huis is één grote kennel!

Mijn naam is Anja en mijn passie is gezonde en goede honden fokken die heel dicht aan het ideale beeld van de FCI ras standaard staan.

Ik fok in totaal 25 jaar waarvan 10 jaar Zwitserse witte herders. Na een onderbreking van een paar jaar door ingrijpende familie omstandigheden die tot gevolg hadden dat ik moest stoppen met fokken ben ik uiteindelijk weer gaan fokken toen de eerste witte herder in mijn leven kwam.

Ik fok op zeer bescheiden schaal Zwitserse Witte Herders, max 2 nestjes per jaar omdat het gewoon leuk moet blijven.

Mijn doel hierbij is om een serieuze bijdrage te leveren aan het ras en mijn kennelnaam te laten voortleven als onderdeel in huidige en toekomstige foklijnen waarbij ik alles op alles zet om dit ook zo goed mogelijk te doen.

Mijn honden beantwoorden aan de hoogste eisen van gezondheid waarbij we ook gebruik maken van de DNA test erfelijke aandoeningen Duitse Herder combi test die uitgevoerd wordt door VHL Genetics. Een DNA test waar oa MDR1, DM, Hypofysaire dwerggroei, heuplaxiteit 1 & 2 en nog veel meer in opgenomen is. Ik fok alleen met honden die volledig vrij zijn dus ook niet met dragers.

Ik fok met honden die HD A of B zijn, ellebogen 0-0 en volgens KMSH fokreglement is 0-1 ook nog acceptabel.

Om hun uiterlijke waarde en stressbestendige karakter te toetsen doe ik met mijn honden mee aan nationale en internationale hondenshows waar zij worden beoordeeld door FCI gekwalificeerde keurmeesters uit binnen- en buitenland.

Kampioenstitels zijn daarbij de ultieme bekroning voor mijn harde werk als fokker.

Zonder dit zou de drive om te fokken voor mij weg vallen want vermeerderen kan iedereen maar goed fokken is een kunstvorm die niet iedereen begrijpt.

Mijn honden leven bij ons gewoon als huishonden in huis, zijn mijn

'fur kids' en we wijzen het gebruik van kennels, hokken en benches om de hond in op te sluiten of als zogenaamde 'hulp' bij de opvoeding resoluut af omdat deze juist psychische problemen bij de hond veroorzaken.

Dat deze vreselijke kooien inmiddels ingeburgerd zijn om in huis te gebruiken ipv waar ze eigenlijk voor bedoeld zijn nl voor kortstondig gebruik tijdens transport in de auto en door velen als hulpmiddel gezien worden bij de opvoeding vind ik een hele slechte ontwikkeling cq een verschrikking.

Ik verkoop mijn pups niet aan gelijk wie, ik zoek voor mijn pups mensen die mijn denk en handelswijze delen mbt het psychisch en lichamelijk gezond houden van de hond en/of in ieder geval bereid zijn een omschakeling te maken van de ouderwetse handels/denkwijze waarbij de mens centraal staat naar een echt hond vriendelijke handels/denkwijze waarbij de hond centraal staat.

We geven daar een boekwerk aan info voor mee en een begeleidend bezoek van gedragstherapeute Vera de Kegel is standaard als de pup in zijn nieuwe thuis is aangekomen. 

Mijn honden zijn mijn passie, mijn way of life en alleen het beste is goed genoeg voor ze, couldn't live without them.