Sophie is 1-1-2022 bevallen van 7 zonen en 5 dochters.
 
De bevalling was heel voorspoedig zonder problemen en de pups zijn groot, krachtig en allemaal mooi ontwikkelt. Geen kleintje maar ongeveer dezelfde grootte en dat is opmerkelijk voor zo'n groot nest. (zie foto en volg moeder en pups op mijn facebookpagina: zwitserse witte herders of the dutch highlands)
 
Alle pups hebben mooi zwart pigment aan de binnenzijde van de oortjes en ook de neusjes en voetzooltjes zijn al mooi zwart aan het kleuren.
 
Kortom wederom een bijzonder veelbelovend nest uit een familie van showkampioenen die naast mooi ook heel divers in hun talenten zijn en dicht bij hun familie willen leven. Veel tijd en aandacht vragen.
 
 
 
U kunt alle info over Sophie hier vinden.
 
U kunt alle info over Jari hier vinden.
 
Een overzicht van de afstamming van de toekomstige pups kunt u hier vinden.
 
Beide ouders zijn vriendelijk tegen mens en dier, zijn erg energiek en hebben veel ruimte en beweging nodig.
 
Ik zoek mensen voor deze pups die een hele rustige manier van doen hebben maar wel heel ondernemend/energiek zijn en er graag op uit trekken met hun hond voor lange wandelingen of van hiken houden.
 
 
Denkt u dat u een pup uit dit nest meer kunt bieden dan alleen een gouden mand om in te liggen dan nodig ik u graag uit mijn vragenlijst in te vullen zodat we een kennismaking in kunnen plannen.
 

U vindt het document onderaan deze pagina.

 

Toelichting op het waarom van een vragenlijst.

Ik vind het heel prettig om bepaalde vragen op de voorhand beantwoord te hebben omdat tijdens de kennismakingsbezoeken de honden de aandacht naar zich toetrekken en mensen zo afgeleid zijn dat ze mijn vraag soms niet eens meer horen. De vragen zijn echter wel heel belangrijk om tot een goede beslissing te komen vandaar dus dat ik de belangrijkste via een vragenlijst op de voorhand stel. Aan het invullen van de vragenlijst kunnen geen rechten tot aankoop van een pup of reservatie van een pup ontleent worden.

Ik hanteer geen wachtlijst en het is ook niet zo dat er pups toegewezen worden op volgorde van aanvraag maar ik probeer de juiste pup aan de juiste nieuwe eigenaar te matchen op basis van geschiktheid. Dat matchen is geen absolute wetenschap maar gebaseerd op mijn ervaring als fokker en het observeren van de puppies tijden het opgroeien. Ik doe als de pups een week of 8 zijn een voorstel welke pup geschikt zou kunnen zijn en ik hou daarbij rekening met de wensen van de eigenaar, gezinsomstandigheden etc. De uiteindelijke beslissing of het die pup gaat worden ligt uiteraard bij de potentiele eigenaar zelf.

 

Voor mij als fokker is gewoon het belangrijkste dat de juiste match van hond en eigenaar gemaakt wordt zodat beiden met elkaar een gelukkig leven tegemoet gaan.

 

 

 

pup interesse formulier

Heeft u interesse in een pup dan kunt u de vragenlijst volledig en naar waarheid invullen en aan mij mailen. Bij beschikbaarheid zal ik dan contact met u opnemen.

Real thing of beauty of the Dutch Highlands 'Sophie'
moeder van de pups

Joulumaan Kuunkajo ' Jari' vader van de pups