Real Thing of Beauty of the Dutch Highlands

Sophie

 

Geb.d.d. 23-09-2018, HD A, ED vrij, volledig en scharend gebit, MDR1: +/+ (vrij), DM: N/N (vrij), DNA vastgelegd, Maligne Hyperthermie: vrij, Heuplaxiteit 1&2: vrij, Mucopolysaccharidose Type VII-2 & Type 7: vrij,  Hypofisaire dwerggroei: vrij, Renal Cystadenocarcinoma Nodular Dermafibrosis (RCND = erfelijk tumorsyndroom bij herders): vrij, langhaar.

 

Sire: Int. & multi Ch. Novara Nox Ahlitah Quest

Dam: Nidjiana of the Dutch Highlands

 

 Sophie is een fantastisch hondje wat uitermate stabiel is van karakter, heel erg zacht en bijzonder gevoelig.

Als je staat en een zacht tikje tegen je hand voelt is het Sophie die je met haar snuit aantikt om een knuffel te halen. Ze is heel rustig maar als er gespeeld en gerent moet worden is ze er. Ze heeft altijd wel iets in de bek om te dragen.

 

Sophie is door het luxe probleem dat we meerdere honden in dezelfde klasse hadden staan hoofdzakelijk in de minor- en puppyklasse geshowd. Ze is daardoor een beetje tussen de wal en het 'showschip' geraakt maar heeft het er niet minder om gedaan.

- 46ste Schaal der kempen Weelde 2019: 1 Very Promising Minor puppy

- 39ste Grote Prijs van Limburg 2019:  2 Very Promising puppy

- 49ste Flanders DogShow Brabo 2019:  1 Very Promising puppy

49ste Flanders Dogshow Gent 2019: 1 Very Promising puppy

Ze heeft echter niet echt de drive om de aandacht op te eisen en liet later in de jeugdklasse blijken zich comfortabeler te voelen aan de zijlijn en te kijken dan in de ring te staan met alle aandacht op zich gevestigd wat voor een showhond wel makkelijk is om te hebben.

Dat zien we thuis ook wel wat terug. Ze vind het helemaal tof als er visite komt maar ze is wat terughoudend en zal zich niet gaan presenteren zoals de anderen wel doen. 

Ik vind dat je beter kunt trainen wat je leuk vindt en waar je goed in bent dan trainen op iets waar je niks aan vindt dus heb ik de showcarriere van Sophie verder gelaten voor wat ie is.

Sophie is nestzus van multi winning en titelhouders Jason, Mila en Hulda die in Finland woont.